söndag 20 maj 2007

Söndag

Efter lördagens ösregn blev man glad att vakna av solsken. Vi åt frukost ute kl 9 och redan då var det 17 grader varmt. Både jag och hundarna lapade sol medans Anders var flitig och rensade plattorna längs med husgaveln. Sen drack vi kaffe och efter det rensade jag lite mossa i gräsmattan, men jag insåg snabbt att detta är ett evighetsarbete och att det finns roligare saker att göra en sån dag som denna. Efter telefonerande med Annelie kom hon till oss och vi gick en lång, härlig promenad i det fina vädret. Solen sken, fåglarna kvittrade och en flock hjortar passerade förbi framför ögonen på oss. Tänk om man kunde fånga dofter, stämning, känslor med kamera. Vi gick även en sväng nere i sandtaget och Gråbo passade på att svalka sig...

Foto: Annelie Nilsson

Efter doppet jagade Gråbo och Runa varann upp och nerför sandslänterna tills dom var alldeles täckta av sand. Saga och Hassel nöjde sig med att titta på galningarna. Dagens ungdom!

När vi kom hem igen var klockan redan 4 och jag upptäckte hur hungrig jag var. Dagens frukost var för länge sedan förbrännd och trots att vi gjort ett fikastopp hos Annelies föräldrar och fått lite ny energi, så var det dags för något mer rejält i magen. Vi kom på den lysande ide´n att vi kunde grilla. Vi fick en grill i inflyttningspresent av Anders bror Johan, men vi hade hittils inte lyckats inviga den. Antingen har det varit för kallt eller blåsigt eller blivit för sent på kvällen innan vi kommit till skott och då har det runnit ut i sanden. Men idag blev det av, vi grillade både korv, grillspett och bananer med choklad (favorit i repris) Mums!

Fänkål och Hassel följer grillandet med spänning. Gråbo bara sov, han var helt utslagen, det tar på krafterna att stila för tjejerna.

2 kommentarer:

Sagoruna sa...

Hade Saga vetat om det där med grillen hade hon stannat hos er... Visst är de för härliga våra små? Fast alldeles galna ibland tur att dom har ordningspolisen Saga som rättar upp ledet ibland - eller nåt...

Jenny,Nokia och Leo sa...

Ja, små busfrön är dom allt. Gråbo luktade sur ankdamm efter det där doppet. Det berodde nog på dom 2 ankorna vi såg, dom såg osyldiga ut, men skenet bedrog.

Saga hade gärna fått stanna på grillning, hon passar bra ihop med Fänkål. Han blir också upprörd när det busas för mycket.
Hassel bryr sig inte så länge inte han blir inblandad, tvärtom, för då kan han smita ivägpå egen hand och leta kaniner utan att någon märker...