måndag 12 maj 2008

Österlen

I helgen åkte vi på utfärd i det vackra landskapet. Anders ville till havet, så det var anledningen till turen, men vi hann en del annat också. Vi började med att köra mot Simrishamn, strax innan tog vi av mot Glimmingehus, som är nordens bäst bevarade medeltidsborg. Som kuriosa kan nämnas att bara i Skåne finns 167 st borgar, smått otroligt!!!

Resan fortsatte vidare mot Simrishamn och sen vidare norrut längst kusten. Vi körde till Stenshuvuds nationalpark. Väl där promenerade vi ner till havet och Gråbo blev helt vild. Han älskar ju att bada, men pga det är nationalpark kunde han inte bada på egen hand, utan Anders gick ut med honom i vattnet i koppel och som han njöt, han simmade runt som en säl. Efter doppet fikade vi och hundarna kröp in i skuggan. Det var tur att vi var nere vid vattnet, så det fläktade lite, för det var nästan för varmt i solen.

Vi fortsatte vidare norrut mot Åhus. Vi stannade och svalkade oss med glass vid hamnen. Där var en jättefin strandpromenad med restauranger, men de flesta verkade inte ha öppnat för säsongen. Nöjda med dagen begav vi oss hem igen.

På väg genom blommande rapsfält
Glimmingehus
På väg ut i vattnet
Det bästa på hela dagen, bada i havet
Fikapaus
Gott om sten
Åhus
På vägen hem genom skir bokskog

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder. Riktigt proffsigt. Men vågade inte "lill-skit" bada ? :-D
-Jack-

Maria G sa...

Vilka fina bilder! Tur Anders hade Gråbo i koppel för det är ju rätt strömt där ibland...

Mvh Maria =)

Jenny,Nokia och Leo sa...

Ja, där fanns varningsskyltar just för strömmarna...men vi var ganska nära stranden ändå, vattnet var svinkallt!!!