söndag 3 februari 2008

Träning hundmöten

Eftersom Gråbo har problem med vissa hundmöten, han kan vara väldigt gapig och rasistisk mot andra raser, hade vi 3 tjejer (Jag, Annelie och Lill) bokat in en träningsdag. Anders var med som fotograf och har dokumenterat det hela. Det var jättenyttigt (speciellt att få se bilderna efteråt) och vi gjorde enorma framsteg. Just att vi fick chansen att träna på många, många möten på ganska kort tid, gjorde att vi kom framåt. I vanliga fall möter vi kanske 2-3 hundar per dag och det är för lite för att man ska nå resultat. Ibland har jag åkt i till större orter i närheten för att träna, men där funkar det alltid bra. Dels för att Gråbo inte är lika kaxig på bortaplan, men också för att där är så många fler intryck att han inte hinner reagera på allt.

Hundarna som medverkar på bilderna är Lills labrador Tiger och Annelies whippet Saga. Sista svängen var även Lills faraohund Morgan med, men då kunde inte Anders fota, eftersom han gick med Saga. Lills gick med Morgan och Annelie med Tiger. Eftersom det var Söndag och fint väder mötte vi en hel del andra hundar, som omedvetet fungerade som extra träningsobjekt.

Tusen Tack tjejer för ni alltid ställer upp när jag behöver hjälp!!!

Så här såg det ut i början. Gråbo gillade inte Tiger.

Lill och Gråbo

Matte struntar i Gråbo, som får klara sig själv med Lill.

Lill är en schysst tjej tycks Gråbo tänka

Nu börjar det hända grejer. Tiger kan gå bredvid utan att Gråbo blir upprörd.

4 kommentarer:

Sagoruna sa...

Ja det var nog en nyttig dag för oss alla. Man lär sig saker om hundar och deras språk varje dag tycker jag. Och huvudpersonen själv klarade ju faktiskt att slappna av på slutet trots möten med flera olika inplanerade och oplanerade statister. Och vilken kille Tiger är!!! Såna vovvar skulle världen behöva fler av - otroligt psyke!

Jenny,Nokia och Leo sa...

JA! Tiger är en riktig hjälte <3

Lill sa...

Tiger hälsar o Tackar för berömmet.. Men jag tycker nog att Jenny o Gråbo gjorde ett helt ortoligt jobb. Tänk så bra det kan bli;) fortsätt med det Jenny. Bra Jobbat alla Tjejer samt Gråbo.

ontuesday sa...

Wow!

alltså inte Vov, utan

Wow, Wow, Wow!

(finner inga fler ord just nu,
men impad blir man...)