torsdag 14 juni 2007

Med och motgångar

I takt med att renoveringen på ovanvåningen går framåt, tvingas man ta vissa beslut som man inte riktigt vet innebörden av. Ett exempel var de nya innerdörrarna. Vi hade mätt dörröppningen till 205 och kommit fram till att det var lättare att sätta in 200 karmar och bara täcka över den lilla springan i överkant. Vi köpte karmar och satte in första dörren. Herregud! Det såg inte klokt ut, såg ut som en liten pygmeédörr. Vi har väldigt högt till tak. Efter försök att såga upp för hand, gav vi upp och det blev en liten utflykt till Rusta i Ystad, där en tigersåg införskaffades. Nu ska vi bara byta karmar och dörrar mot den högre modellen 210. Suck! Det var ett litet bakslag och som vanligt så inser man först i efterhand att genväg oftast blir senväg.

Vi får väl helt enkelt skylla på värmen, det är inte utan att man har varit rejält seg i kolan de senaste dagarna. Jag är inte den som klagar, för jag älskar värme, men jag kan nog ändå erkänna att förmågan att fatta kloka beslut påverkas. Hur som helst onsdagen bjöd på något svalare väder och tur var det, för denna dag anlände Peter från de småländska skogarna, för att hjälpa till med tapetsering av vårt sovrum. Vi är noviser när det gäller tapetsering och eftersom sovrummet är ganska klurigt med sina snedtak och vinklar, så kände vi att det behövdes ett proffs som kunde hjälpa till.

Anders och Peter jobbade hela onsdagen med bara några korta avbrott för mat och dricka paus. Jag servade med verktyg och fika. Framåt åttatiden på kvällen bröt dom för dagen och vi tände grillen. Det var en härlig kväll, även om det var svalare än vad det varit de senaste dagarna. Efter maten infanns sig tröttheten och vi nattade oss. Idag, på morgonen fortsatte killarna med tapetseringen. Tack vare att dom jobbat så bra dagen innan hade dom bara 4 våder kvar samt ovanför dörren och fönstret. Nu är dom inne på sluttampen och jag ska bege mig ut med hundarna.











Gråbo var med och la nosen i blöt under arbetets gång.

Inga kommentarer: