söndag 13 september 2009

SvVK Laröd och bilder från helgen

Börjar med en rapport från dagen i Laröd. Lite sämre resultat idag, men vad gör det. Vi hade en supertrevlig dag och jag är så nöjd med mina killar ändå! Jag började med Leo som var lika busig i ringen som igår =) Han blev 5:a av 5 i klassen, men fick fin kritik!
Kritik: "7 months old. Good head and expression. Correct top and underline. Correct angulation. Shows for his age very good movements. Excellent temperament"
Domare: Ruth Wagner

Sen var det Nokias tur och han blev 3:a i unghundsklassen med HP.
Kritik: "Good type. Masculine good head. Good neck and topline. Good tail. Well muscled. Good angulation. Movement in line. Good temperament"
Domare: Claudio Montefusco

Domaren (Claudio) var en trevlig och kul prick som verkligen granskade hundarna. Det är svårt att beskriva så här i text men han höll på och mätte med handen lite varstans på hunden (hals, svans, ben etc.) och en annan lustig grej han gjorde var att han lyfte upp hundarna i bakbenen och sen bara släppte när hunden stod på bordet. Han gjorde det inte på nåt obehagligt sätt eller så och jag såg ingen hund som reagerade på det, men det såg lite roligt ut.

Nokia vinner unghundsklassen i Sofiero (igår Lördag)

Nokia i rörelse
Leo i ett sällsynt ögonblick (stillastående) och fråga mig inte varför jag ser så sur ut??

Leo i rörelse

Foton: Mathias Wendt

5 kommentarer:

Anna-Carin sa...

Inte ser du väl sur ut du är ju bara koncentrerad.
kram

Whippeten Nota sa...

Bra kritiker och snygga hundar! Har förstått att det var gott om 2a pris så rött band med placering var väl helt okej? Hade varit skoj att se domaren med alla sina knep i mätningar osv =) Kram på er!

Jenny,Nokia och Leo sa...

Jo, så var det säkert Anna-Carin. Den lille rackarn kräver 100% koncentration (å lite till)

Jag är supernöjd med placering och HP i en stor klass, för det enda han verkade vara generös med var 2:or ;-D 24 st på 75 hundar!

Anonym sa...

Kul namn på en domare!
Monte- FUSKO - Hoppas bara han inte var så "fuskig" som hans namn:-)))
På tal om roliga domarnamn - i Skellefteå dömde det för ett antal år sedan(terrierklubben) en domare som hette JESUS PASTOR - från Spanien:-))!!
Inger

Susanne Lindström sa...

Det måste vara något med småpojkarnas ålder. Sakari var ju också smått galen i ringen i Högbo. Han stod inte stilla en sekund!