måndag 17 augusti 2009

Besök hos syster

I helgen var jag och hälsade på Sara med syster Miki och lilla Jazza. Tack Sara för en trevlig helg och jag hoppas att ni kommer ner till Skåne snart =) Jätteskoj att äntligen ha tid att prata och umgås tillsammans och jag är glad att jag åkte upp trots allt "strul" För er som inte vet, så från början var det planerat att även Sagoruna gänget skulle vara med, men pga sjukdom fick dom stanna hemma.

Det komplicerade det hela lite eftersom vi skulle bo i deras husvagn och alternativet för mig var då att bo i gästrummet i huset. Det var bara den lilla detaljen att Miki löpte... Inga problem! lovade Sara i telefon och med facit i hand, så gick det hela ganska bra trots allt och mina pojkar visade för Sara att kompostgaller är till för att forceras, antingen genom att vältas eller hoppas över. Hrm...inte alltid så praktiskt med framåt och orädda hundar?!

Vi ställde även ut i Nyköping på Lördagen och både Nokia och Miki kom fyra i unghundsklassen.
Domare var Petter Fodstad.
Nokias kritik: " Maskulin trevlig helhet, kunde ha stramare läppar, välutvecklad underkäke, bra öron, gott utfylld mellan frambenen, god längd i kroppen, står bra på sina ben, utmärkta bakbensvinklar, effektiva rörelser "

Efter utställningen gick vi en promenad i Oxelösund och sen fick hundarna busa av sig hemma på tomten (alla utom Miki). Här kommer bilder på våra älsklingar =) Dom flesta är tagna av Sara med deras fina kamera.


Alla fyra poserar =) Nokia, Leo, Miki och Jazza

Födelsedagsbakelser, mums!

Leo attackerar en leksak

Busungarna

Nokia tittar på småttingarna som härjar för fullt.

Söta Jazza på väg mot kameran

Leo gör en av sina berömda kullerbyttor

Flygarhunden Leo

Kolla så lika dom rör sig =)

Gummi-Tarzan?

Tjohoo!

Nokia vild och galen =)


Kolla vurpan!

Båda killarna på språng

7 kommentarer:

Birgitta sa...

Ha, ha... förstod att det här inlägget skulle heta så (med tanke på förra inlägget). :D
Ni verkar haft det riktigt trevligt... kul att umgås med "släkten" lite!

Susanne Lindström sa...

Men ååhh vilka härliga bilder!

Intressant kritik: "... kunde ha stramare läppar ...". Vad har strama läppar för betydelse rent funktionellt, skulle jag vilja veta? Står det något om läppar i rasstandarden? Om något har ett bra svar på mina frågor tar jag tacksamt emot dem!

Sara och Miki sa...

Kuul att ni var här! Och vi kommer ner till Skåne, kanske snartare än snart :D Tycker också att "stramare läppar" var mystiskt faktiskt!

Jonatan sa...

Hahaha fina bilder. Skrattade gott åt Nokias(?) vurpa bakom busken. Ser riktigt roligt ut :P

Jenny,Nokia och Leo sa...

Susanne: Ja, vad ska man säja om kritiken? kanske att kvaliten är hög när man "åker" på en sån liten detalj som läpparna...

Sara: Klart att ni ska komma och hälsa på =) Det ser vi fram emot!!!

Whippeten Nota sa...

Va skoj med besök hos syrran!!! Synd att hon fortfarande luktade så gott. Men alla hundarna verkade haft roligt och vart nöjda ändå =) Och grattis i efterskott till er båda två! (fy på sig att smyga med födelsedagar på detta vis;-)Väntar på att Våga ska följa sin syster som sist och också komma in i löp snart. Ha en mysig helg!

Kattalena sa...

Vilka fina bilder!!!