fredag 25 september 2009

Bilder från trädgården

Vissa har redan sett dessa bilder eftersom jag laddat upp dom även på Facebook, men för er som inte sett dom, så är det lite bilder från de senaste dagarnas trädgårdspyssel =)







torsdag 24 september 2009

Lugna gatan

Ja, jag har verkligen INGET speciellt att skriva om...livet går sin gilla gång helt enkelt och vi har det lugnt och skönt. Idag var Anders med på promenaden och det tyckte vovvarna var jättekul. Nokia sprang som en galning ute på ängarna (vi gick åt varsitt håll och han sprang fram o tillbaka mellan oss) Synd att vi inte hade kameran med. De senaste dagarna har jag gjort höstfint i trädgården. Rensat ogräs och lagt ut täckbark i rabatterna samt planterat lite nya växter. That´s it folks!

måndag 14 september 2009

Fler bilder!

Jag har fått några fler bilder skickade till mig från helgen. Tack så mycket Jonatan!



söndag 13 september 2009

SvVK Laröd och bilder från helgen

Börjar med en rapport från dagen i Laröd. Lite sämre resultat idag, men vad gör det. Vi hade en supertrevlig dag och jag är så nöjd med mina killar ändå! Jag började med Leo som var lika busig i ringen som igår =) Han blev 5:a av 5 i klassen, men fick fin kritik!
Kritik: "7 months old. Good head and expression. Correct top and underline. Correct angulation. Shows for his age very good movements. Excellent temperament"
Domare: Ruth Wagner

Sen var det Nokias tur och han blev 3:a i unghundsklassen med HP.
Kritik: "Good type. Masculine good head. Good neck and topline. Good tail. Well muscled. Good angulation. Movement in line. Good temperament"
Domare: Claudio Montefusco

Domaren (Claudio) var en trevlig och kul prick som verkligen granskade hundarna. Det är svårt att beskriva så här i text men han höll på och mätte med handen lite varstans på hunden (hals, svans, ben etc.) och en annan lustig grej han gjorde var att han lyfte upp hundarna i bakbenen och sen bara släppte när hunden stod på bordet. Han gjorde det inte på nåt obehagligt sätt eller så och jag såg ingen hund som reagerade på det, men det såg lite roligt ut.

Nokia vinner unghundsklassen i Sofiero (igår Lördag)

Nokia i rörelse
Leo i ett sällsynt ögonblick (stillastående) och fråga mig inte varför jag ser så sur ut??

Leo i rörelse

Foton: Mathias Wendt

lördag 12 september 2009

SKK Sofiero

Halv sju imorse var det dags att bege sig mot Sofiero. Annelie var snäll och följde med som reservhandler till Leo ifall det skulle krocka med bedömningen i ringarna (valparna gick i en annan ring) Runa var också med som mascot och sällskapsdam =) Leo var först ut. Han var ganska okoncentrerad pga allt annat som hände runt ringen och stod inte stilla många sekunder, men på bordet gick det bättre och jag tror domaren fick se vad hon behövde! I rörelse var han bättre och det kändes bra. Resultatet blev 2:a med HP. Min duktiga lillkille =)
Kritik: "Good head. Good expression. Good topline. Very good earset. Good bone. Good movement."
Domare: Angela Ayucar Hauncher
Vann valpklassen gjorde Rex (Dixietown Sanningens Pilot) som sedan blev BIM-valp och bland tikvalparna vann Lili (Dixietown Blå Vägen Hem) och hon blev även BIR-valp. Grattis till både uppfödar-Jenny och de duktiga valpköparna. Hoppas det gick bra i finalen Jonatan!

Sen var det dags för Nokia och trots att han för dagen var ovanligt osamarbetsvillig (verkligen inte likt Nokia!) vann han unghundsklassen med CK. Väl inne i Bästa hane var han precis som vanligt och skötte sig kanon. Nokia blev BH-2 och det var en mycket glad och stolt matte som åkte hem idag =)
Kritik: "Elegant head and expression. Excellent top and underline. Correct angulation. Excellent movement from behind, allso in front. Excellent temperament"
Domare: Ruth Wagner

Imorgon är det dags för Laröd...

måndag 7 september 2009

Bolmen i helgen

I helgen var vi uppe i stugan och hade det mysigt. Vi gick långa promenader i skogen och hittade massor av svamp. Hundarna har rejsat och lekt i massor =) Vi har eldat brasa i spisen och slappat framför Tv-n på kvällarna. Konstigt så trött man blir av att ta det lugnt?

Anders rensar svamp (kantareller)

Hundarna trivs ute på glasverandan för där kan dom sitta och spana

Trötta efter prommis och bus

Tjohoo här kommer vi

Fullt ös - medvetslös

Dom är bara små fläckar, men ni får föreställa er hur fort det gick och hur kul dom hade =)

Här var det röjt och inte så trevligt att gå (förutom just på stigen)

Leo spanar

Fin skogsväg med härligt grön mossa

Leo-bus kan stå fint oxå

Mera hopp och lek

Den 5-benta Nokia ;-D

Vackert är det!



Testade macro-läget på kameran

Här i nyponsnåren smet hundarna in och kom ut med en halvrutten död kanin. Leo äckel-päckel hund smet iväg och åt upp delar av den, BLÄ! (men plåtmage har han för var helt oberörd)

Måste bara visa Nokias sovstil. Så här ligger han ofta längst ute på kanten av sängen och lika ofta (typ minst 1 gång/natt) glider bakdelen ut och han trillar ner från sängen. Han ser lika förvånad ut varje gång det händer och fortsätter trots detta att ligga så. Kan det vara ännu en Play A While gen??

Banvallen som går precis utanför stugan. Här kan man gå och gå....

Anders plockar blåbär

och Leo gillade också blåbär och plockade själv

Nokia bra kamoflerad (fast egentligen ännu bättre när han var i det gula gräset)

Snoken

Leo skuttade omkring som en kanin =)

Vid sjön Bolmen