onsdag 25 juni 2008

Nokias första viltspår




Avslutning på valpkursen

Igår var det avslutning på valpkursen. Annelie och Eira var och hälsade på oss, kul :D Först gick vi tipsrunda i skogen och sen åt vi grillad korv och chokladtårta inne i klubbstugan. Vi kom på 2:a plats i tipsrundan, så nåt har vi tydligen lärt oss ;-D



Midsommar i Bolmen








måndag 16 juni 2008

Tånga Hed

Äntligen tillbaka efter en lång helg. Mycket körande blev det och dåligt med sömn. Jag hade sett fram emot att få träffa Nokias syskon Kjell och Våga, men pga olika anledningar kom ingen av dom dit :( Några BIS-resultat blev det inte denna gång, men jag är nöjd med helgen och det var mysigt med en mini-semester. Det blev domarändring båda dagarna, så på Lördagen dömde Kjell Carnbrandt och på Söndagen Anette Stone.

Vi börjar med Lördagen. Hela 22 valpar var anmälda, men jag vet tyvärr inte exakt hur många som var hanar resp. tikar. De körde bara en gemensam valpklass 4-9 månader, så det var många i ringen som blev oplacerade. Vi fick iallafall jättefin kritik och ska man "skylla" på nåt, så var Nokia otroligt påverkad av den långa bilresan upp. Han var slö och ville inte alls, varken röra sig eller stå fint. Jag var dessutom inte alls nöjd med min egen prestation och det sved mer än att bli utan placering.

"Tilltalande hanvalp, vackert huvud med fint uttryck, bra ögon och öron, utmärkt hals, lovande över och underlinje, välutvecklad kropp, välvinklad runtom, rör sig med för åldern normala rörelser från sidan, trevligt temperament"

Så till Söndagen. Nu var Nokia sitt gamla vanliga jag och sprang glatt runt och viftade på svansen i ringen. Detta trots att det började regna under bedömningen. Nokia blev placerad som 2:a med HP och fin kritik även denna dag.

"Tilltalande, välbyggd hanvalp med vackert huvud, fin hals och front, en aning mjuk i mellanhanden, fin över och underlinje, normala vinklar bak, rör sig en aning tåtrångt bak, bra fram, fritt steg från sidan. Lovande valp!"

Jag glömde kameran i bilen båda dagarna så det blev inga utställningsbilder. Dom enda bilderna jag tog var på Lördagkvällen när jag och Nokia var ute på promenad. Vi bodde på ett vandrarhem i Prässebo, som låg i närheten av Tånga hed och värden där tipsade om en trevlig skogstur i närområdet.



måndag 9 juni 2008

Så har man ätit Hajmal!!!

Jepp, igår bjöd Annelie och Mathias på grillad fisk. Efteråt blev vi nyfikna på vad det var för fisk vi ätit och gick och kollad i frysen. Det visade sig vara Hajmal. Så här ser tydligen "firren" ut i levande form.


och så här när den låg på grillen

Hundarna hade hela leksakskorgen framme

Våra två randiga höll ihop som ler och långhalm hela tiden

Vi missar aldrig ett tillfälle att träna uppställning. Annelie hade hittat ett perfekt bord till Eira.

Nokia på samma bord som då kändes aningen litet

Jordgubbar och glass till efterrätt

söndag 8 juni 2008

Nokia och Eira busar

lördag 7 juni 2008

Gråbo och Nokia

onsdag 4 juni 2008

Gruppbild

En gruppbild tagen hemma hos Annelie idag. Från vänster Runa, Saga, Nokia och sist lillsnuttan Eira. Gråbo är tyvärr inte med på bilden, men det hade nog inte gått heller ;-D Han är inte den som gillar att sitta still...

Valpkurs-lektion 3 och 4

Jag kom på att jag glömt skriva om valpkursen förra veckan. Jag hade typiskt nog huvudvärk och kände mig inte alls på topp, så kanske var det därför jag glömde skriva om eländet dagen efter. Kursen i sig gick bra, som jag minns så jobbade vi mycket med följsamhet, gick slalom mellan koner etc. Vi hade även olika inkallningsövningar, som sista övning stod alla på en linje och så skulle man två och två gå iväg och sen kalla in sina hundar samtidigt. Det var en snabb sammanfattning av lektion 3.

Igår så var det lektion 4 och denna gång skulle vi vara i Skurup och miljöträna. Det lät mer spännnade än det var, eftersom många övningar var rätt snarlika varann tyckte jag. Som första övning, så skulle man gå in genom sådana där automatiska dörrar och sen ut igen såklart. Sen var det ett ställe med fläktar och där kom ut luft som man skulle gå förbi. På samma ställe var där en lång och ganska brant källartrappa. Nokia går ju i trappan hemma så jag tänkte att det var väl inte så svårt, men nästan ingen av de andra valparna ville gå ner. Om det var för att dom var ovana vid trappor eller om det var för att man gick ner i ett mörkt hål vet jag inte?! Nokia gick iallafall ner till botten och vände och sen upp igen utan att tycka det var nåt konstigt alls.

Sen var det en massa balansövningar på olika bänkar och vid en lekplats skulle man åka rutschkana med hunden i famnen. Vi gick också slalom mellan cykelställ. I Skurup finns även tågstation, så sen gick vi dit vid bomfällning, så dom fick lyssna på pling, pling ljud och sen tåg som körde förbi. Det var också en massa övande på att gå över gatan på rätt sätt, dvs hunden skulle stanna och sätta sig innan man fick gå över. Det sistnämnda kan jag ju säja att det är inget jag kommer att fortsätta med. Jag är så himla trött på allt detta sättande i tid och otid, men men alla är vi ju olika, kanske vissa tycker det är jätteviktigt.

Som sista övning så skulle hundarna gå på en galler-ramp. Jag var rätt tveksam till denna övning och väntade till sist, men efter att alla andra klarat sig, bestämde jag mig för att försöka. Det gick som tur var väl. Nokia är ju inte den som tvekar att följa med matte, men jag tycker det är obehagligt att låta hundar gå på galler, eftersom klorna går igenom och har man otur kan dom ju skada sig. Så hade 2 timmar gått och det var dags att bege sig hemåt igen. Jag vet en kille som sov hela vägen hem ;-D

Nokia 5 mån

måndag 2 juni 2008

Lilla söta Eira

Nu har Annelie äntligen fått hem sin valp :D och idag när jag åkte till Sövde-sjön för att bada med Nokia, svängde vi in en stund och hälsade på. Först försökte Nokia busa med Eira genom att springa runt med alla möjliga leksaker, men han kom rätt snabbt på att det inte funkade. Eira ville hellre ligga i skuggan på en filt med oss. Så då kom han dit och lade sig också på filten och gjorde sig så liten, så liten han bara kunde. Plötsligt kom Eira på att han var rätt kul ändå och efter en stund klättrade hon runt på Nokia och tuggade på hans öron. Dom var bara så himla gulliga tillsammans. Om några veckor kommer det nog vara full fart på dom två...

Nokia på språng
och med rattmuffen runt halsen

Nokia vill verkligen leka...

men det går bättre om man tar det lite lugnare

Mys på filten. Nokia har telefonen redo ifall att nåt skulle hända ;-D

Nos-dutt
Provar att bita lite här!

Nu tar jag dig!
Bra studs i benen
Stor och liten
Sötnosarna

Eko-Dog

Nokia gillar att bära på allt möjligt "skräp" som han hittar på promenader. Favoriten är nog aluminiumburkar, dom låter ju så KUL. Jag tycker själv det är ganska roligt att han gillar att bära på saker, så jag låter honom hållas, men man kan lugnt säja att sopsorteringskärlen numera är fyllda till bristningsgränsen med saker som skrot-nisse burit hem ;-D
Sist vi var i Veberöd, så kom jag på att vi kunde förena nytta med nöje. Nokia fick bära skräpet till närmsta papperskorg och där stannade vi och slängde det. Vid ett tillfälle var papperskorgen vid en busshållplats och där stod en hel del folk där och väntade. Sop-gubben Nokia väckte stor uppmärksamhet och vi fick beröm och en hel del glada leenden.