onsdag 31 oktober 2007

Gardiner

För ca 2 veckor sedan var jag på IKEA i Malmö och shoppade loss. Jag handlade massor av tyg och planerade hur fint det skulle bli med gardiner på ovanvåningen. Nu är det ju tyvärr så att jag inte har någon symaskin och även om jag hade fått låna en, hade jag nog inte klarat av att använda den. Senast jag var i närheten av en symaskin var nog i syslöjden på mellanstadiet. Hrm, vad göra?

Snilleblixt! min mamma kan sy ;-D Hon invigdes i planerna och vi bestämde en dag. Nu råkade denna dag sammanfalla med Gråbos anlagsprov, men se det avskräckte inte morsan. -Jag har nyckel och kan gå in själv och börja sy. När jag kom hem var hon i full gång med symaskinen. Jag bakade äppelpaj till kvällsfika och sent på kvällen var så gardinerna färdigsydda. Jag hade även köpt nya gardinstänger på IKEA, som Anders fick skruva upp enligt mina instruktioner. 10/10 kom ihåg det! Idag fick jag så äntligen hänga upp de nya gardinerna. Jättefint blev det, Tack Mamma för hjälpen!

Det är svårt med färgåtergivningen på bild. Liggande bilder är tagna utan blixt och då blir färgerna "bättre" ,men bilderna mörka och gryniga. Stående bilder är tagna med blixt och då blir det lite överdrivet upplyst, så jag vet inte vilket som är bäst? Därför blev det båda sorterna.

söndag 28 oktober 2007

JA!!! Vi klarade det...

Gråbo provade på viltspår för första gången i Maj månad och han älskade det från första stund. Han är ju en hund med massor av energi och att få klura och använd huvudet, inte bara benen, passade honom perfekt. Vinklar och bloduppehåll ja, allt klarade han galant och tanken väcktes att gå ett anlagsprov. Annelie, som har hjälpt mig med träningen, fick tag på en domare och förra veckan gick Annelie anlagsprov med "lånehunden" Gunlög och hon blev godkänd. Även Lill med sin Faraohund Morgan var med och han blev också godkänd. Morgan blev med det den Första Faraohunden i Sverige med godkänt anlagsprov!

Så var det då vår tur och idag gick färden mot Hörby. Lill var med även idag, men med sin andra Faraohund Lea. Jag var nervös som bara den och ville därför gå först. Annelie var med som stöd ifall vi skulle klanta till det. Jag hade INTE behövt oroa mig! Gråbo spårade som på räls och satte inte en tass fel nånstans. Domaren (Görel Hillborg) var fullständigt lyrisk över hans spårarbete och GRÅBO FICK 42 POÄNG, DVS MAXPOÄNG!!! Hon sa att hon såg fram emot att få se oss igen i öppen klass. Sen var det Lills och Leas tur och även Lea blev godkänd.

Tillsammans har vi 7 st hundar (Gunlög inräknad) som vi tränat viltspår med och nu är 5 st godkända och övriga 2 på god väg. Vilka fantastiska hundar vi har!

STORT TACK ANNELIE! för all hjälp med träning, utan dig hade det aldrig gått vägen.

Gråbo, Jag, Görel och Annelie vid spårstarten...Mathias förevigade det hela med dessa bilder.

Närbild på Gråbos fina spårarbete

lördag 20 oktober 2007

KM-2007 Klubbmästerskap Lure Coursing

Hej hopp i galopp, så var det då dags för KM! Gråbo, som bara varit med på en enda LC-träning i sitt liv och då sprungit ett provlopp, var anmäld i klassen för hundar utan licens. Då var han iofs taggad på trasan till max, men man vet ju ändå aldrig hur det ska gå. Första loppet gick kanon och efter pausen även andra loppet. Efter en spännande väntan var det prisutdelning och tänka sig Gråbo VANN klassen för hundar utan licens med 83,5 poäng. Gråbo blev även 3 bästa whippet totalt! Vinnande whippet hade 87,25 poäng och tvåan 83,75 alltså endast 0,25 mer än Gråbo. Oj! så roligt det var, nu ska vi definitivt satsa på licens till våren...
Här kommer ett gäng häftiga bilder tagna av Jack Andersson och Annelie Nilsson.


måndag 15 oktober 2007

Mera Montybus

Idag sken solen och vi passade på att göra en utflykt med Monty. Först busade grabbarna lite i Veberöd, sen åkte vi vidare till Vombsjön och badade!

onsdag 10 oktober 2007

Två tuffa killar...

träffades idag i Veberöd, nämligen Gråbo och Monty. Det blev 3 timmars grabbabus med nån liten micropaus här o där. Ingen av dom ville såklart ge sig och erkänna att man var trött, men nog märktes det att tempot gick ner lite på slutet. Sen så fort Gråbo kom in i bilen och jag började köra hem, så slocknade han totalt. Jisses! vad trött han var. Jag kan tänka mig att Monty var lika trött han.

Gråbo och Monty kollar läget, ska vi leka?

Sen sprang dom runt, runt, runt....

Dom busade även lite inne, när mattarna ändå bara fikade och pratade en massa

lördag 6 oktober 2007

Fotosession by Jack Andersson



Vi tog massor av bilder och till slut tröttnade Gråbo på att stå fint...



måndag 1 oktober 2007

Summa kardemumma

Jaha, då tänkte jag försöka sammanfatta årets aktiviteter så här långt. Utställningssäsongen är över för vår del och nu blir det vintervila, innan vi ser fram emot nästa säsong. Trots att vi ställt ut väldigt sparsamt så har vi ändå fått gott om fina meriter, vilket bekräftar vad jag redan vet, nämligen att det är fina hundar jag har ;-D Dom är åtminstone stjärnor i min värld!

2006-11-12 Gråbos utställningsdebut skedde på Malmö valputställning. Gråbo placerade sig som bästa hane 4-6 mån med HP och tredje bästa hane totalt, alla åldersgrupper. Bland placerade hanar var samtliga äldre än Gråbo. Totalt deltog 12 hanar och om jag minns rätt, så delade domaren endast ut 5 HP.
Kritik:
"Vällinjerad och välvinklad hanvalp, kurvig siluette, huvudet kan ännu utvecklas och bli större, ädlare, utmärkt bröstkorgsdjup för sin ålder, fina tassar, rör sig med bra steg när han vill"
Gråbo ville inte springa på betonggolvet, utan bara på mattan!

2007-02-25 Valputställning i Hässleholm Gröngölingen. Gråbo blev bästa hane 6-9 mån med HP och BIM. BIR blev syrran Java.
Kritik:
"Trevlig välbalanserad unghane, bra huvud, korrekt bett, välburna öron, vacker hals och överlinje, balanserad helhet, rör sig väl från alla håll"

2007-04-29 Utställning Skanör-Falsterbo BHK. Gråbo blev BIR samt BIS-6 unghund (ja, domaren plockade av misstag ut 6 finalister därav den konstiga placeringen) Hassel blev BIR veteran och BIS-4 veteran.
Kritik Gråbo:
"Mycket tilltalande hanhund, välformat huvud, passande ögonfärg, elegant hals, vällagd skuldra, härlig bröstkorg, passande benstomme, goda vinklar, kunde vara mera frimodig, vältränad välmusklad vacker hund"
Kritik Hassel:
"Mycket tilltalande 9-årig hane, välskuret huvud, välburna öron, elegant hals, stark rygg, välformad bröstkorg, välvinklad men en aning veka mellanhänder, rastypiskt elegant steg"


2007-05-18 Utställning SKK Hässleholm Juniorklass. Gråbos första och hittils enda 2:a, mycket snopet!
Kritik:
"11 månader hane som kunde ha långt större linjespel i kroppen, maskulint huvud, bra uttryck och öron, medellång hals, bra överlinje men för avfallande, bra förbröst och bröstkorgsdjup för åldern, moderat vinklad fram och bak. Rör sig ostadigt bak, parallellt fram, önskar se smidigare och mer balanserade rörelser från sidan. Bra päls och kondition"

2007-06-02 Utställning SvVk Bosjökloster. Gråbo blev Bästa juniorhane med HP och BIM junior. Gråbo ville av okänd anledning inte låta domaren känna på honom. Hassel blev BIR veteran med CK, Bästa hane 3, samt BIS-2 veteran.
Kritik Gråbo:
"Very nice dog with great quality, moves well, excellent shoulder topline and hindquaters, very nice head and expression. Unfortunally today it is inpossible to examine him correctly, but i would like to se him in ??? (kan ej läsa sista 3 orden)"
Kritik Hassel:
"9 years old very beautiful dog in excellent condition for his age, excellent in all points, moves very well specially in front"
2007-08-26 Utställning Skurup BHK. Gråbo blev Bästa hane med HP och BIM. Hassel blev BIR veteran och BIS-3 veteran.
Kritik Gråbo:
"Söt hane med trevligt huvud och uttryck, korrekt bett, normal hals, ganska bra rygglinje, välmusklad, rör sig ledigt, välvisad"
Kritik Hassel:
"Välbevarad 9-åring med härligt huvud och uttryck, bra hals, bra front, bra bröstkorg, välmusklad, rör sig med bra steg, välvisad"
2007-09-08 Utställning SKK Sofiero veteranklass. Hassel blev Bästa veteranhane med CK och BIM veteran.
Kritik:
"Excellent type, size and impression. Correct lines, typical head, nice expression. Still excellent neck, top and underline, very good angulations, moves ok for that age, but you can see the age in his movements, very typical when standing "
2007-09-09 Utställning SvVk Laröd veteranklass. Hassel blev 2:a veteranhane med HP.
Kritik:
"Snart 10 årig hane forfarande i god kondition, bra huvud och hals, lite för bred över bröst och länd, goda vinklar fram och bak, rör sig något hastrångt tillräcklig steglängd"

2007-09-30 Utställning Veberöd BHK Unghundsklass. Gråbo blev BIR och BIG.
Kritik:
"Maskulin hane, välskuret huvud, korrekt överlinje, korrekta vinklar, passande benstomme, tillräcklig bröstkorg, rör sig väl, trevligt temprament"
Gällande övriga aktiviteter, så har Gråbo gått en klickerkurs för Eva Henriksson, Hundharmoni i Dalby. Gråbo gick sitt första viltspår i början av Maj och han är nu i stort sett färdig för anlagsprov. Gråbo har även provat på LC och tanken är att försöka ta licens. Hassel har också börjat med viltspår och planer finns på att göra anlagsprov även med honom.